ΓΙΟΥΛΑ ΜΠΛΕΣΙΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

yioula-blesiou

Γεννήθηκα την πρώτη μέρα του καλοκαιριού του 1979 κι εκείνη τη νύχτα τα δύο μου αδέλφια έτρωγαν φράουλες που μετά έγιναν το αγαπημένο μου φρούτο! Έπαιζα από την πρώτη μέρα που επέστρεψα με τη μαμά και τον μπαμπά μου από το μαιευτήριο… δυστυχώς όμως δε θυμάμαι τίποτα! Στα δύο μου χρόνια τριγυρνούσα με ένα ξύλινο καροτσάκι και μιλούσα μόνη μου όταν τα αδερφάκια μου έντρομα ανακοίνωσαν στη μαμά μου ότι: «το μωρό έχει πρόβλημα… μιλάει μόνο του».

Αργότερα διαβάζοντας για το πτυχίο στην αγωγή της προσχολικής ηλικίας στο Bristol της Αγγλίας, έμαθα ότι αυτό λέγεται εσωτερικός διάλογος και συμβάλει στον αυτοέλεγχο και την κοινωνικοποίηση! Και πολύ χάρηκα! Επειδή πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον ο τρόπος που επικοινωνούν τα πλάσματα μεταξύ τους, αποφάσισα να  συνεχίσω να σπουδάζω και να ειδικευτώ στο πως τα παιδιά με δυσκολίες συμπεριφοράς, κοινωνικοποίησης και συναισθηματικές δυσκολίες θα ήθελαν να μαθαίνουν. Κι εκεί άρχισα να παίζω με την έρευνα και να κατανοώ πως το παιχνίδι μπορεί να γίνει μέσο παρέμβασης στη συμπεριφορά των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών.

Έτσι, έγινα επίσημα παιδαγωγός και ειδικός παιδαγωγός αφήνοντας πίσω ένα πτυχίο Οικονομικών και πολλά χρόνια εθελοντικής δουλειάς με παιδιά και με μεγάλους. Και λέω επίσημα, γιατί ανεπίσημα ασχολούμαι με την αγωγή παιδιών από το 1994 όταν βρέθηκα σε μια κατασκήνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, μόνη μου με μια ομάδα παιδιών κάτω από ένα πεύκο και έπρεπε να δημιουργήσω την απάντηση στην ενθουσιώδη ερώτηση: «Έλα! πες μας τι θα παίξουμε;»