Ιωάννα Ίκοντα

Ιωάννα ίκονταΑγαπημένα παιχνίδια ετών 7 :

Να φτιάχνω κρυψώνες, να κάνω ποδήλατο, να χορεύω, να κάνω ακροβατικά στη κάσα της πόρτας και στο μονόζυγο, το κρυφτό, να χτυπάω τα κουδούνια των σπιτιών και να φεύγω (ειδικά εκείνα τα ωραία με το στρογγυλό κουμπί), το σκοινάκι, το χούλα χούπ, το φυσοκάλαμο, οι σαπουνόφουσκες…

Μεγάλωσα λοιπόν και εγώ και άρχισα να ακούω «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;»

Φαντάστηκα ότι για να με ρωτάνε κάτι τέτοιο μάλλον είχα μεγαλώσει αρκετά…

 

 

…Αγαπημένα παιχνίδια ετών 10:

να κάνω ποδήλατο, να συχνάζω στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου, να τραγουδάω και να χορεύω, να ηχογραφώ τη φωνή μου («Είμαι αυτή εγώ;!»), να μπαίνω σε τρένα.

 

…Αγαπημένα παιχνίδια ετών 18:

να κάνω ποδήλατο, να γράφω σε μια παλιά Olympia γραφομηχανή, ο σύγχρονος χορός, capoeira,  να παίζω βιολί και παιχνίδια στον υπολογιστή, να παίρνω όποιο μεταφορικό μέσο μπορώ και να ακούω μουσική.

 

Υπάρχουν παιδιά που ξέρουν τι θα κάνουν όταν μεγαλώσουν. Πάντοτε θαύμαζα εκείνα τα παιδιά! Εγώ δεν ήμουν τέτοιο παιδί. Εγώ ήθελα να είμαι χαρούμενη και να κάνω πολλά πράγματα.

Ήθελα απλά να συνεχίζω να παίζω! Αλλά ποιο επάγγελμα είναι έτσι;…

 

Έτσι  λοιπόν, εγώ το βιολί μου…!( αν και τελικά κατέληξα στην κιθάρα)

Υποθέτω, υπάρχουν πράγματα, που σε διαλέγουν καμιά φορά… πράγματα που καταλαβαίνεις ότι είναι για σένα εκ των υστέρων. Και κάποια στιγμή σοβαρά έρχεται το ερώτημα «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;» και χρειάζεται να λάβεις τα μέτρα σου…

Από τη θετική κατεύθυνση βρέθηκα στη θεωρητική. Περήφανη έκανα την εγγραφή μου στο πανεπιστήμιο προσχολικής εκπαίδευση της Αθήνας, αργότερα φόρεσα την τήβεννο και έπιασα αμέσως δουλειά. Για δέκα χρόνια πέρασα από σχολεία διαφόρων σχημάτων… άλλα κυκλικά, άλλα ορθογώνια, άλλα πάλι, εντελώς τετράγωνα. Έκανα πολλούς αγαπημένους φίλους που μου έμαθαν τα δικά τους  παιχνίδια! Συνέχισα να κάνω σπουδές με μουσική, θέατρο και παιδαγωγικά.

 

Πιστεύω ότι ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια με οδήγησε μια μέρα στο Παιχνιδαγωγείο… περνούσα το δρόμο και σαπουνόφουσκες είδα να βγαίνουν από μέσα. Πήρα τις δικές μου και πήγα.  Κι από εκείνη τη μέρα παίζουμε μαζί με το καλύτερο όχημα, εκείνο της φαντασίας, των χρωμάτων και των ιδεών!