Μιμή Μπούτσικου

Μιμή Μπούτσικου

Ήταν μια φορά ένα μικρό χρωματιστό σαλιγκάρι που ήθελε να γίνει δέντρο. Σκέφτηκε πως πρώτα θα έπρεπε να μάθει να μεταμορφώνεται και αυτό ήταν κάτι που  το ήξεραν καλά τα τζιτζίκια. πήγε λοιπόν και έμεινε μαζί τους σε ένα μέρος που το έλεγαν δραματική σχολή και εκείνα ονόμασαν το μικρό σαλιγκάρι ηθοποιό. έμαθε, έμαθε , άλλαξε χίλιες και τρεις μορφές, βρήκε και άλλους που τους άρεσαν τα παιχνίδια και μαζί έκαναν μαθήματα και έδιναν παραστάσεις.
Στο σαλιγκάρι πιο πολύ άρεσε ένας τρόπος θεάτρου που λέγεται playback theatre και βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό. Ο καιρός περνούσε αλλά δεν είχε γίνει ακόμα δέντρο. Έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει.
Πήρε το σπιτάκι του στην πλάτη και  ξεκίνησε. έφτασε σε μια μεγάλη πόλη που το όνομα της ήταν Λονδίνο και εκεί βρήκε φίλους σε ένα σχολείο για παιδιά που σκέπτονται διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Μαζί έπαιζαν καινούρια παιχνίδια και μάθαιναν άλλους τρόπους να βλέπουν τον κόσμο.
Τώρα πια το σαλιγκάρι έχει γυρίσει στο πράσινο δάσος και στο σπιτάκι του καβαλάει ιστορίες, παραμύθια, σκοτάδι και φως. Όποτε συναντήσει φίλους, μικρούς και μεγάλους ανοίγει το σακίδιο του και μαζί ανακαλύπτουν χίλια δυο χαμένα μυστικά. Τώρα πια ξέρει πως για να γίνει δέντρο αρκεί να μπορεί ελεύθερα να το φανταστεί, να κλείσει τα μάτια του και να σκεφτεί πράσινο …..

πίσω